^ UP ^ OMHOOG ^ ZURUCK ^ MONTEZ ^

    (Geactualiseerd op  9 Juli 2000)
Van harte welkom op de Website van

     

Je bent nu op bezoek bij Jan Deklerck, verzamelaar van motoren en tractoren sinds 1976. Mijn eerste motor was een 1935 twee-cilinder Lister CS, in nogal deerniswekkende toestand. Kort daarna kwam daar een 60pk Lanz dorstractor bij.

Heden ten dage is mijn verzameling vrij uitgebreid (een beetje te uitgebreid : zie  "te koop"), vooral motoren, enkele tractoren, en een complete werkplaats ongeveer anno 1925.

Het dors-tafereel op deze pagina toont U een Leon Claeys (Zedelghem, Belgie) gloeikopmotor, de datum is ongeveer 1935. U ziet de oorspronkelijke eigenaar aan het werk, en in de lente van 1999 kon ik rechtsreeks van hem de complete dorscombinatie kopen. De motor is sindsdien op enkele shows te zien geweest, in BelgiŽ en Engeland.

Tsjechie_small.jpgEen "oud-ijzer-uitstap" : aan de Tsjechische grens, de lading een beetje aan het herschikken : de voorwielen van de jeep gingen bij momenten de lucht in. Uiteindelijk was het zelfs nodig de voorkant van de jeep te beladen met zakken cement. Zo raakte alles toch veilig thuis. Op de aanhanger ziet U, onder andere, een grote Wichterle, Ī 1912.
 werkplaats2_small.jpg werkplaats1_small.jpg

In 1998 was er voor alles nog plaats, maar nu lijk ik toch wat te veel vloeroppervlakte nodig te hebben ...